CHIPS
Om någon med sötsug tänker lite extra på figuren så här före strandhögsäsongen kan det vara läge att testa dessa goda och enkla äppelchips!
KOKKENS ÄPPELCHIPS
Det här behöver du.
2–3 äpplen
1 citron
½ dl socker
1 knippe mynta
1 citron
½ dl socker
1 knippe mynta
Så här gör du.
1. Sätt ugnen på 70°. Skölj äpplena och skär dem i mycket tunna skivor på mandolin.
2. Lägg äppelskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Finriv citronskalet och lägg det tillsammans med socker och myntablad i en mortel. Mortla ihop alltsammans och gnid sedan in äpplena med blandningen.
4. Torka äppelskivorna i ugnen 2–3 timmar. Låt dem gärna stå kvar i ugnen på eftervärmen ytterligare en stund.
2. Lägg äppelskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Finriv citronskalet och lägg det tillsammans med socker och myntablad i en mortel. Mortla ihop alltsammans och gnid sedan in äpplena med blandningen.
4. Torka äppelskivorna i ugnen 2–3 timmar. Låt dem gärna stå kvar i ugnen på eftervärmen ytterligare en stund.
Tips.
De är goda både som snacks och trevliga som dekoration på en dessert.
Kommentarer
Trackback