LUNCHGRYTA

600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 gul lök
300 g champinjoner
olja till stekning
1 msk curry
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 tsk kinesisk soja
Rödkålssallad
½ litet huvud rödkål, gärna spetskål
2 tsk grovkornig senap
2 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
½ tsk salt
nymald svartpeppar
Tillbehör
kokt ris
Så här gör du.
1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Skär lårfiléerna i stora bitar. Salta.
3. Skala löken och hacka den. Ansa champinjonerna och skiva dem.
4. Bryn kycklingen i 1 msk olja i en gryta. Lägg över den på en tallrik. Stek sedan lök och champinjoner i lite olja tills vätskan i svampen försvunnit. Strö över curryn och låt den fräsa med 1 minut.
5. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och häll på vatten och crème fraiche. Koka upp och låt sjuda 10 minuter.
6. Tillsätt soja och smaka av om det behövs salt och eventuellt mer curry.
7. Rödkålssallad: Strimla kålen fint. Blanda senap, citronsaft och olja. Tillsätt salt och peppar.
8. Servera kycklingcurryn med kokt ris och kålsalladen.