GRYTA
Lite tålamod bör man ha när man gör detta långkok och det är värt väntan.
HET CHILI

Det här behöver du.
450 g högrev
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade
tomater
2 tärningar oxbuljong
2 tsk spiskummin
2 tsk chili
2 tsk chiliflakes
2 morötter
100 g Favorit majs
2 dl crème fraiche
1 röd chili
1 påse Favorit
tortillachips
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade
tomater
2 tärningar oxbuljong
2 tsk spiskummin
2 tsk chili
2 tsk chiliflakes
2 morötter
100 g Favorit majs
2 dl crème fraiche
1 röd chili
1 påse Favorit
tortillachips
Så här gör du
Skär köttet i bitar.
Hacka lök och vitlök.
Bryn i en gryta.
Lägg i köttet och bryn.
Häll i tomater, buljong och kryddor.
Fyll på med vatten så att köttet täcks.
Låt puttra i ca 3 timmar med locket på.
Håll koll på om du måste fylla på med vatten under tiden.
Skala och skär morötterna i bitar och lägg i slutet.
Låt bli mjuka.
Dra sönder köttet med hjälp av två gafflar.
Rör i majs.
Servera med en klick crème fraiche, hackad röd chili och tortillachips att ta upp chilin med.
En krispig grönsallad är väldigt gott till också!
Kommentarer
Trackback