LIMPA

Rätten serveras med en gurksallad som påminner om tzatziki och t.ex. klyftpotatis. Kommer säkert att bli en ny favorit där hemma.
 
KOKKENS GREKISKA KÖTTFÄRSLIMPA
 
Bildresultat för GREKISKA KÖTTFÄRSLIMPA
 
Det här behöver du.
1 dl okokt ris
1½ dl vatten
250 g fläskfärs
250 g nötfärs
1 ägg
1 dl mjölk
Salt och peppar

Fyllning:
2 msk färskhackad persilja
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 lök (hackad)
100 g fetaost
20 g smör

gurksallad med yoghurt:
4 dl naturell yoghurt 
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 gurka skuren i tärningar
Salt och peppar
 
Så här gör du.
Lägg riset i lättsaltat kokande vatten och låt koka upp igen. Lägg på ett lock och koka på svag värme i ca 12 min. Ta av grytan från plattan och låt stå och svalna.

Rör ihop köttfärsen, ägg, mjölk och kryddor. Tillsätt det lätt avkylda riset.

Fyllningen: blanda persilja, vitlök och lök. Smula ner osten i lökblandningen.

Smörj en ugnsfast form och fyll med färs och fyllning i lager, börja och avsluta med ett lager köttfärs.

Klicka ut smöret på toppen av köttfärslimpan och ställ in formen i ugnen på 200 grader i ca 60 min. m

Gurksallad: Rör ner gurkan och vitlöken i yoghurten och salta och peppra. Låt stå kallt fram till servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0