TORSK
Simmar det runt ett grått och ledset torskblock i frysen? Prova att pigga upp den med ajvar, fetaost och kräftstjärtar i den här goda ugnsrätten.
KOKKENS UGNS TORSK

Det här behöver du
1 msk smör till formen
600 g torsk i portionsbitar, eller annan vit fisk
100 g fetaost
6 soltorkade tomater, inlagda i olja
2 msk ajvar relish
2–3 dl vispgrädde
1 tsk salt
100 g kräftstjärtar eller räkor i lag
1 krm vitpeppar, nymald
½ dl dill, finhackad
600 g torsk i portionsbitar, eller annan vit fisk
100 g fetaost
6 soltorkade tomater, inlagda i olja
2 msk ajvar relish
2–3 dl vispgrädde
1 tsk salt
100 g kräftstjärtar eller räkor i lag
1 krm vitpeppar, nymald
½ dl dill, finhackad
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Riv fetaost grovt i en skål.
2. Hacka tomaterna med en vass kniv. Blanda tomaterna och övriga ingredienser med fetaosten. Häll över fisken. Gratinera cirka 20 minuter.
3. Känn efter med en kniv om fisken är klar. Servera med nykokt blomkål eller broccoli.
2. Hacka tomaterna med en vass kniv. Blanda tomaterna och övriga ingredienser med fetaosten. Häll över fisken. Gratinera cirka 20 minuter.
3. Känn efter med en kniv om fisken är klar. Servera med nykokt blomkål eller broccoli.
Kommentarer
Trackback