SOPPA
Värmande och god soppa, som här serveras med en tunnbrödsrulle.
Potatis- & purjolökssoppa, tunnbrödsrulle med färskost & salami

Det här behöver du.
1 kg potatis
1 gul lök
1 purjolök
1 klyfta vitlök
smör till stekning
1 liter vatten
3 msk kycklingfond /
2 buljongtärningar
1 dl grädde
3-4 krm salt
2-3 krm vitpeppar
1 pkt salami
1 pkt färskost
en liten bit vitlök
1 krm grovmalen svartpeppar
1 pkt tunnbröd
Så här gör du.
- Skala och tärna potatis och gul lök. Dela och skölj purjolöken noga. Skala vitlöken. Skär ner allt i mindre bitar.
- Stek allt i en gryta i ett par minuter tillsammans med smör.
- Häll i vatten fond/buljong och koka upp. Koka under lock tills potatisen är mjuk ca 15 min.
- Strimla salami och rör ihop med färskost. Smaka av med en liten bit pressad vitlök, och svartpeppar.
- Mixa ev soppan slät med stavmixer, häll i grädden och smaka av med salt och vitpeppar. Värm upp igen.
- Servera med färskoströran på tunnbröd.
Tips
Du kan spara lite av det gröna på purjolöken och hacka fint. Hacket är gott att ha på tunnbrödet.
Kommentarer
Trackback