PARIS
Nötfärs blandas med lök, kapris och rödbetor för att sedan formas till en biff som stekt på sitt bröd direkt i stekpannan.
KOKKENS PARISERBIFF

Det här behöver du.
4 skivor formfranska
400 g nötfärs
1 ägg
2 msk vatten
1 liten riven lök
1 msk kapris, hackade
2 msk hackade rödbetor
salt
peppar
4 råa lökringar
4 råa äggulor
400 g nötfärs
1 ägg
2 msk vatten
1 liten riven lök
1 msk kapris, hackade
2 msk hackade rödbetor
salt
peppar
4 råa lökringar
4 råa äggulor
Så här gör du.
1. Lägg färsen i en skål och ha i lök, kapris, rödbetor, vatten och ägg. Rör runt så ingredienserna blandar sig men inte så att färsen blir seg.
2. Dela smeten i 4 lika stora delar och forma varje del till en fyrkantig biff direkt på varsitt bröd.
3. Stek biffarna med köttsidan neråt i 25 g smör.
4. Lägg i ytterligare lite smör i pannan och vänd biffarna så de steks med brödsidan nedåt. Salta och peppra. Då brödet är gyllene och knaprigt så tas biffen upp ur pannan och läggs på en varm tallrik.
5. Dekorera med lökringar och rå äggula.
2. Dela smeten i 4 lika stora delar och forma varje del till en fyrkantig biff direkt på varsitt bröd.
3. Stek biffarna med köttsidan neråt i 25 g smör.
4. Lägg i ytterligare lite smör i pannan och vänd biffarna så de steks med brödsidan nedåt. Salta och peppra. Då brödet är gyllene och knaprigt så tas biffen upp ur pannan och läggs på en varm tallrik.
5. Dekorera med lökringar och rå äggula.
Kommentarer
Trackback