SUFFLE
Blåbärssufflé
smör och socker till formarna
100 g blåbär
½ + ½ dl strösocker
1 msk vatten
1 msk maizena majsstärkelse
1 äggula
3 äggvitor
1 tsk pressad citron
Garnering och tillbehör
florsocker
ev vaniljglass
Så här gör du.
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och sockerströa små suffléformar.
2. Koka blåbär, ½ dl socker, vatten, majsstärkelse och äggula till en tjock kräm under vispning. Låt krämen svalna.
3. Vispa vitorna med citronsaften till skum. Tillsätt resten av sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng.
4. Vänd ner marängen i blåbärskrämen. Fördela smeten i formarna nästan ända upp till kanten. Hit kan man förbereda och ställa in i frysen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen 10–12 minuter eller 12–14 minuter om de är frysta. Öppna inte ugnsluckan under tiden.
6. Pudra över lite florsocker och servera direkt, eventuellt med vaniljglass.