STROGANOFF
Biff Stroganoff är den lite lyxigare utgåvan av korv Stroganoff. Istället för korv använder man sig av oxfilé eller ryggbiff.
KOKKENS STROGANOFF
Det här behöver du
600 gram oxfilé eller ryggbiff
2 stora lökar
4 msk smör
1/4 liter kraftig buljong
1/4 liter gräddfil eller crème fraiche
1 msk fransk senap
½ msk tomatpure
Saften från en ½ citron
Salt och peppar
Ev. tillbehör:
250 gram champinjoner
Muskotnöt
Muskotblomma
2 stora lökar
4 msk smör
1/4 liter kraftig buljong
1/4 liter gräddfil eller crème fraiche
1 msk fransk senap
½ msk tomatpure
Saften från en ½ citron
Salt och peppar
Ev. tillbehör:
250 gram champinjoner
Muskotnöt
Muskotblomma
Så här gör du.
Skär köttet i tjocka strimlor och stek dem i ca 1 min på hög temperatur. Ta upp köttet och ställ det varmt. Finhacka löken och stek tills den blir glansig. Tillsätt buljongen och koka upp. Ställ stekpannan/kastrullen åt sidan.
Häll i gräddfilen/crème fraichen i en kastrull och koka upp. Tillsätt köttet, buljongen senapen, tomatpurén och citronsaften. Höj värmen så det börjar koka. Salta och peppra.
Servera Stroganoffen med potatismos eller ris. Rätten smakar riktigt gott med stekta champinjoner och muskotnöt till.
Häll i gräddfilen/crème fraichen i en kastrull och koka upp. Tillsätt köttet, buljongen senapen, tomatpurén och citronsaften. Höj värmen så det börjar koka. Salta och peppra.
Servera Stroganoffen med potatismos eller ris. Rätten smakar riktigt gott med stekta champinjoner och muskotnöt till.
Kommentarer
Trackback