RÖDBETOR
Rödbetsbröd har en fin röd färg och smakar gott av havssalt och timjan. Rödbetorna ger även brödet en härlig saftighet.
KOKKENS RÖDBETSBRÖD
Det här behöver du.
50 g jäst
1 mörk öl
3½ dl varmt vatten
1 msk ekologisk honung
Ehologisk vetemjöl efter behov
½ dl olja
2 små ekolodiska rödbetor
Lite färsk timjan
1 msk salt
1 mörk öl
3½ dl varmt vatten
1 msk ekologisk honung
Ehologisk vetemjöl efter behov
½ dl olja
2 små ekolodiska rödbetor
Lite färsk timjan
1 msk salt
Så här gör du.
Skala och riv rödbetorna.
Blanda öl och vatten i en stor skål. Smula ner jästen i vätskan. Tillsätt honungen. Blanda i vetemjöl, lite i taget tills degen släpper bunken. Rör i rödbetorna, oljan, salt och timjan. Ta degen ur bunken och älta den ordentligt.
Låt degen jäsa på en varm plats i 1 timme. Forma degen till 2 limpor och låt dem häva i ytterligare 30 min.
Snitta bröden med en kniv på ytan och häll sedan på timjan och havssalt.
Baka bröden i ugnen på 200 grader i 25 min.
Blanda öl och vatten i en stor skål. Smula ner jästen i vätskan. Tillsätt honungen. Blanda i vetemjöl, lite i taget tills degen släpper bunken. Rör i rödbetorna, oljan, salt och timjan. Ta degen ur bunken och älta den ordentligt.
Låt degen jäsa på en varm plats i 1 timme. Forma degen till 2 limpor och låt dem häva i ytterligare 30 min.
Snitta bröden med en kniv på ytan och häll sedan på timjan och havssalt.
Baka bröden i ugnen på 200 grader i 25 min.
Kommentarer
Trackback