GOFIKA
Smakar riktigt gott tillsammans med en klick vispgrädde eller vaniljglass. Lätt att tillaga till många personer.
KOKKENS BANAN.PÄRONKAKA
Det här behöver du.
250 g ekologiskt smör
460 g ekologiskt socker
4 ekolodiska ägg
1 mosad ekologisk banan
1 rivet ekologisk päron
50 g havregryn
¼ dl ekologisk mjölk
½ tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljextrakt
375 g mjöl
Dadlar efter smak, kan uteslutas
460 g ekologiskt socker
4 ekolodiska ägg
1 mosad ekologisk banan
1 rivet ekologisk päron
50 g havregryn
¼ dl ekologisk mjölk
½ tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljextrakt
375 g mjöl
Dadlar efter smak, kan uteslutas
Så här gör du.
Blanda rumstempererat socker och smör. Knäck i äggen, ett i taget. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Tillsätt mjölk, päron och banan.
Häll ner smeten i en långpanna och ställ in denna i ugnen på 180 grader i ca 30-35 min. Kakan är klar när den inte längre sitter fast i kanten på långpannan.
Häll ner smeten i en långpanna och ställ in denna i ugnen på 180 grader i ca 30-35 min. Kakan är klar när den inte längre sitter fast i kanten på långpannan.
Kommentarer
Trackback