STEKPÅSE
Höstens svenska äpplen kan tas tillvara i mer än söta efterrätter, till fläskkött är friska och söta äpplen jättegott. I detta recept har man förutom karrén valt att ha med lite välrökt sidfläsk för att ge rätten ytterligare en smakdimension.
HELSTEKT KARRÉ MED SIDFLÄSK OCH ÄPPLEN

Ingredienser:
1 hel fläskkarré utan ben, ca 1 kg
2 äpplen
2 gula lökar
100 g rökt sidfläsk
½ kruka salvia
2-3 msk smör
1 dl vitt vin
1 stekpåse
½ kruka salvia
1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk god gelé, t ex vinbär
salt och nymald svartpeppar
Tillbehör:
Potatispuré
Sallad
Så här gör du.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär äpplena och löken i klyftor.
Tärna fläsket och bryn det lätt utan fett i en panna.
Salta och peppra köttet ordentligt och bryn det snabbt runtom i lite av smöret. Lägg in det i stekpåsen och placera den i en ugnsform. Lägg in äpplen, lök, brynt fläsk och bladen från salvian runtom. Lägg på ett par klickar smör och tillsätt vinet. Förslut påsen med klämman som följer med och klipp några små hål i påsen. Sätt in formen i ugnen tills kötter når en innertemperaturen av 80 grader. Öppna påsen och sila försiktigt skyn i en kastrull. Låt skyn koka ner till hälften. Red med lite grädde och smaka av med salt och peppar och en klick gelé.
Servera köttet dekorerad med salvia tillsammans med skyn och med en god potatispuré samt sallad.