KYCKLING
Den bästa maten är den som klarar sig själv i ugnen så att man själv får tid till annat. Ugnsstekt kyckling är en perfekt fredagsrätt där hela rätten serveras på samma plåt.
UNGSTEKT KYCKLING MED PARMESANSÅS

Det här behöver du.
4-6 stora ekologiska kycklingklubbor
500 g ekologisk potatis
4 vitlöksklyftor
2 ekologiska rödlökar
3 ekologiska paprikor i olika färger
2 dl ekologiska svarta el gröna oliver med kärna av god kvalitet
100 g god ekologisk salami i skivor
2 msk torkad rosmarin
1-2 msk ekologisk olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar
lite färsk rosmarin till dekoration
Parmesansås:
2 dl ekologisk crème fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1 dl fint riven parmesan
ekologisk olivolja
salt och nymalen svartpeppar efter smak
Så här gör du.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och skiva potatisen.
- Hacka vitlöken grovt. Klyfta löken och paprikan och blanda allt med oliver och salami i en långpanna.
- Lägg kycklingklubborna ovanpå och tryck ner dem i grönsaksblandningen. Krydda ordentligt med rosmarin, salt och peppar och ringla över lite olivolja.
- Baka i mitten av ugnen cirka 30-35 minuter tills klar köttsaft sipprar ut när du skär i tjockaste delen på kycklingklubban. Dekorera gärna med färsk rosmarin.
- Blanda crème fraiche, vitlök och riven parmesan i en liten kastrull och sjud till en sås på medelvärme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar, droppa över lite olivolja och bjud såsen till.
Kommentarer
Trackback