KÖTTFÄRS
En lunchlåda att ta med sig till jobbet och låt dofterna spridas.
SAFTIG KÖTTFÄRSLIMPA TOPPAD MED TOMATSÅS OCH PASTA

Det här behöver du.
4 msk ströbröd
1,5 dl mjölk
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
ca 600 blandfärs
1 pkt krossad tomat
1 tsk oregano
1 tsk honung
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
4 port pasta
250 g morötter
Så här gör du.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda samman ströbröd och mjölk i en skål, låt svälla ca 5 min. Under tiden kan du skala och riva löken. Blanda lök, tomatpuré, ägg, salt och peppar i en skål. Rör sen ner i ströbrödet. Rör i färsen och blanda noga. Platta ut färsen i en ugnsfast form och laga i ugn ca 30 min. När det är 10 min kvar så häller du på tomatsåsen.
- Rör ihop krossad tomat, oregano, honung, salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Skala och riv morötterna.
- Servera
- Om du vill skulle du kunna göra en vinägrett till din morotssallad. Rör bara ihop 1 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, salt, peppar och 0,5 tsk torkad basilika.
Kommentarer
Trackback