KNÄCKE
En favorit att servera till fördrinken, till förrätten eller ostbrickan. Välj en lagrad ost för bäst resultat
KOKKENS OSTKNÄCKEBRÖD

Det här behöver du.
ca 30 bitar
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
2 msk brödsirap
2 dl riven lagrad ost, t ex präst eller svecia
1 dl havrekli
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
ca 5 dl vetemjöl
Garnering
flingsalt
Så här gör du.
1. Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör tills jästen löst sig. Blanda i sirapen och osten. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under duk cirka 45 minuter.
2. Sätt ugnen på 175°. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till tunna kakor på bakplåtspapper. Lägg på plåt.
3. Skär eller sporra ut rutor och strö över lite flingsalt.
4. Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter. Låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback