HET LUNCHLÅDA
Lev som en cowboy. Gör då denna heta gryta till lunchlåda.
KOKKENS CHILI CON CARNE.

Det här behöver du.
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
0,5-1 röd chili eller för den som vågar, habanero
1 msk raps/matolja
ca 500 g blandfärs
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
3 krm malen koriander
1 förp krossade tomater
2 dl vatten
1 tsk salt
ev 1 krm svartpeppar
1 burk vita bönor
1 msk honung
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
0,5-1 röd chili eller för den som vågar, habanero
1 msk raps/matolja
ca 500 g blandfärs
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
3 krm malen koriander
1 förp krossade tomater
2 dl vatten
1 tsk salt
ev 1 krm svartpeppar
1 burk vita bönor
1 msk honung
Så här gör du.
- Skala och hacka den gula löken. Kärna ut och tärna paprikan. Skala och pressa vitlöken, hacka chilin fint. Stek allt i en gryta med olja.
- Tillsätt köttfärsen och bryn den. När köttfärsen börjar få färg rör i paprikapulver, spiskummin och koriander, fortsätt steka. Rör om hela tiden så att inget bränns.
- Häll i de krossade tomaterna och vatten. Koka upp och krydda med salt och peppar. Sjud i ca 5 min.
- Tillsätt bönorna till grytan. Låt bönorna koka med i ca 5 minuter. Smaka av med honung.
- Tips: Behåll kärnorna i chilin om du vill ha mer hetta. Har du rökt paprikakrydda? Använd gärna den istället för vanligt paprikapulver.
Kommentarer
Trackback