ÄPPLEN
Den goda kombinationen av syrliga äpplen och frisk ingefära är perfekt i en hemmagjord sylt. En fin present om du ska gå bort. Även god att ha i filen eller på gröten.
KOKKENS ÄPPELSYLT MED INGEFÄRA.

Det här behöver du.
1 kg syrliga ekologiska äpplen
1 tsk riven färsk ekologisk ingefära
2 dl vatten
saft och skal från 1 ekologisk citron
1/2 kg syltsocker
1 tsk riven färsk ekologisk ingefära
2 dl vatten
saft och skal från 1 ekologisk citron
1/2 kg syltsocker
Så här gör du
1. Skala, kärna ur och tärna äpplena fint. Blanda äpplena med ingefära, vatten, citronsaft, finrivet citronskal och syltsocker i en gryta.
2. Låt sjuda under omrörning cirka 30 minuter. Ta grytan från värmen och skumma av. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara kallt.
2. Låt sjuda under omrörning cirka 30 minuter. Ta grytan från värmen och skumma av. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara kallt.
Kommentarer
Trackback