SOPPA

1 gul lök
5 medelstora fasta potatisar
3 morötter
1 squash
140 g bacon
1½ liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater à 400 g
250 g edamamebönor
1 tsk strösocker
salt och nymald svartpeppar
Tillbehör
50 g parmesan
1 ciabattabröd eller baguette
Så här gör du.
1. Skala löken. Skala potatis och morötter och skär dem och löken i små tärningar. Tärna squashen.
2. Skär baconet i strimlor. Stek det utan fett i en stor gryta. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Håll grytan varm.
3. Stek alla grönsakerna i baconfettet på medelvärme ett par minuter. Häll på vatten, buljongtärningar och krossade tomater och låt soppan koka cirka 10 minuter.
4. Blanda i bönorna och baconet i soppan. Låt sjuda 2–3 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
5. Servera soppan rykande varm med färskriven parmesan och ljummet bröd.