PANNKAKA
Läcker ugnspannkaka att ta med sig till jobbet.
Klassisk ugnspannkaka med krispig kålsallad

Det här behöver du.
3,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
6 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 pkt bacon
ca 200 g vitkål
1 äpple
2 msk olivolja
0,5 citron, saften
1 krm grovmalen svartpeppar
2 krm flingsalt
Så här gör du.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Vispa ut mjöl i 3 dl av mjölken i en bunke så att alla klumpar försvinner. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner ägg och tillsätt salt och vitpeppar.
- Strimla bacon och stek det lätt krispigt. Lägg det sen i en ugnsform/braspanna.
- Häll smeten över baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, beroende på vilken storlek du har på formen.
- Finstrimla vitkål, kärna ur och tärna äpplet. Blanda olivolja, citron, svartpeppar och salt i en stor skål. Blanda ner kålen och äpplet i skålen och rör runt.
- Servera.
Tips
För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl. Servera gärna lingon till din ugnspannkaka.
Kommentarer
Trackback