ORIENTALISK SOPPA

½ kg morötter
1 stor gul lök
1 bit rotselleri, 150 g
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
ca 1 msk färsk riven ingefära
2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
1 liter vatten
rivet skal och saft av 1 lime
½ tsk salt
Tillbehör
2 dl turkisk yoghurt
bröd
Så här gör du.
1. Skala och tärna morötter, lök och selleri. Fräs dem i olja tillsammans med pressad vitlök.
2. Krydda med curry och ingefära. Fräs ytterligare 1 minut.
3. Tillsätt buljongtärningar och vatten. Koka under lock ca 20 minuter. Riv under tiden limeskalet och pressa ur saften.
4. Häll av och spara buljongen. Finfördela grönsakerna i matberedare eller mixer. Späd med buljongen till en puré och extra vatten om den är för tjock. Hetta upp igen. Smaka av soppan med pressad lime och salt.
5. Blanda yoghurten med det rivna limeskalet. Klicka i yoghurten vid servering.