LYXIG FÖRRÄTT
Dags för fest! Vad passar då bättre än löjrom och champagne? Prova en förrätt på löjrom, stomp, gräddfil och gräslök.
Löjrom på potatisstomp med gräddfil och gräslök

Det här behöver du.
4 portioner:
200 g potatis, gärna mandel- eller sparrispotatis
25 g smör
1+1 msk olivolja
200 g potatis, gärna mandel- eller sparrispotatis
25 g smör
1+1 msk olivolja
salt
40 g löjrom
1/2 dl gräddfil
1 msk finhackad gräslök
40 g löjrom
1/2 dl gräddfil
1 msk finhackad gräslök
Så här gör du.
Skrubba potatisen och koka i rejält saltat vatten tills den precis är genommjuk.
Häll av vattnet direkt och låt potatisen ånga av ett par minuter. Lägg potatisen i en ny kastrull och mosa den tillsammans med smöret och 1 msk olivolja. Smaka av med salt.
Fördela stompet på 4 tallrikar. Ringla över resterande olivolja. Klicka på gräddfil och generöst med löjrom.
Häll av vattnet direkt och låt potatisen ånga av ett par minuter. Lägg potatisen i en ny kastrull och mosa den tillsammans med smöret och 1 msk olivolja. Smaka av med salt.
Fördela stompet på 4 tallrikar. Ringla över resterande olivolja. Klicka på gräddfil och generöst med löjrom.
Strö över gräslök och servera!
Kommentarer
Trackback