FIKADAGS
Saftig chokladkaka med apelsinglasyr är en underbar kombination.
FRANSK CHOKLADKAKA.

Det här behöver du.
150g margarin
2 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 tsk rivet apelsinskal
5 dl mjöl
1 tsk hjortronsalt
1,5 dl mjölk
200g mörk choklad
Apelsinsaft
Florsocker
ev. cocktailbär till dekoration
Så här gör du.
Smält hackad choklad tillsammans med mjölk. Låt svalna. Vispa smör och socker poröst. Separera äggen och tillsätt en äggula åt gången. Tillsätt vaniljsocker och apelsinskal. Blanda mjöl och hjortronsalt. Rör ner mjöl och smält choklad i smöret, lite i taget. Vispa äggvitorna hårda och vänd sedan ner dem. Häll smeten i en rund smord form (ca 22 cm i diameter). Gräddas ca 60 minuter på 175 grader. Rör samman florsocker och apelsinsaft till en glasyr. Dekorera med glasyr och cocktailbär när kakan svalnat.
Kommentarer
Trackback