MEATBALLS
Köttbullar i tomatsås är en riktig italiensk klassiker. Servera rätten med pasta och lite riven parmesan på toppen.
KOKKENS KÖTTBULLAR I TOMATSÅS

Det här behöver du.
Köttbullar
400g färs
Salt och peppar
1 dl parmesanost
2 skivor vitt bröd
4 msk mjölk
1 ägg
Basilika
Tomatsås
1 burk krossad tomat
1 dl buljong
½ hackad lök
Salt och peppar
Cayennepeppar
Örtkryddor
400g färs
Salt och peppar
1 dl parmesanost
2 skivor vitt bröd
4 msk mjölk
1 ägg
Basilika
Tomatsås
1 burk krossad tomat
1 dl buljong
½ hackad lök
Salt och peppar
Cayennepeppar
Örtkryddor
Så här gör du.
Tomatsåsen: stek den hackade löken i olivolja. Tillsätt övriga ingredienser. Höj värmen och sätt på ett lock. Köttbullar: blanda mjölk och brödbitar i en skål, och färs och ägg i en annan. Därefter blandas innehållet i den första skålen. Tillsätt övriga ingredienser och rör noga om. Forma köttbullar och lägg dem i den varma tomatsåsen. Låt puttra cirka 15 minuter. Servera med pasta.
Kommentarer
Trackback