FLÄSK
I detta recept görs en sås av tomat, lök, bacon och champinjoner som hälls över kotletterna innan de körs in i ugnen.
KOKKENS KOTTLETTER I UGN.

Det här behöver du.
4 stora eller 8 små kotletter
lite mjöl
100 g bacontärningar
250 g champinjoner, i skivor
3 lök, skuren i ringar
1 - 2 dl buljong eller rödvin
1 dl tomatpuré eller en burk krossade tomater
1 dl grädde
ev. Persilja
Salt och peppar
tillbehör: ris eller bakpotatis och sallad.
lite mjöl
100 g bacontärningar
250 g champinjoner, i skivor
3 lök, skuren i ringar
1 - 2 dl buljong eller rödvin
1 dl tomatpuré eller en burk krossade tomater
1 dl grädde
ev. Persilja
Salt och peppar
tillbehör: ris eller bakpotatis och sallad.
Så här gör du.
Banka kotletterna och vänd dem i mjöl. Stek kotletterna på båda sidorna i en panna. Ta upp kotletterna igen och lägg dem i en form.
Stek lök och bacon i en gryta. Tillsätt champinjonerna.
Tillsätt vätskan och kryddorna, värm upp. Häll såsen över kotletterna och täck fatet med ett lock eller aluminiumfolie.
Ställ in formen i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter.
Stek lök och bacon i en gryta. Tillsätt champinjonerna.
Tillsätt vätskan och kryddorna, värm upp. Häll såsen över kotletterna och täck fatet med ett lock eller aluminiumfolie.
Ställ in formen i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter.
Kommentarer
Trackback