FIKADAX

Saftig och lättlagad chokladkaka. Dekorera med glasyr och riven choklad för ett extra fint resultat, du kan själv välja vilken färg glasyren ska ha.
 
KOKKENS CHOKLADKAKA
 
Bildresultat för chokladkaka med glasyr
 
Det här behöver du.
 
75 g margarin
3,5 dl socker
2 ägg (medelstora)
6 dl mjöl
2,5 dl mjölk (gärna kärnmjölk)
3,5 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
(eventuellt 200g hackad mörk choklad)
 
Så här gör du.
 
Rör samman margarin och socker. Rör därefter i ett ägg åt gången och
vispa noga. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda smeten noga.
Bakas mitt i ugnen i 200 grader i cirka 20-25 minuter.

När kakan svalnat så kan den eventuellt dekoreras med glasyr
(eventuellt chokladglasyr eller vit glasyr och eventuellt med riven
choklad ovanpå).

Servera gärna tillsammans med vaniljglass. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0