BULLAR
I detta recept fylls bullarna med marsipan innan jäsning. Smakar fantastiskt gott. Perfekt till eftermiddagsfikat.
KOKKENS FYLLDA BULLAR.
Det här behöver du.
Deg:
200 gram smör
300 gram mjöl
3 msk socker
2 ägg
50 gram jäst
1 msk vatten
Fyllning:
125 gram socker
125 gram smör
125 gram marsipan
Dekoration:
Kaffe, ägg eller mjölk
Pärlsocker, hackade nötter eller mandelspån
200 gram smör
300 gram mjöl
3 msk socker
2 ägg
50 gram jäst
1 msk vatten
Fyllning:
125 gram socker
125 gram smör
125 gram marsipan
Dekoration:
Kaffe, ägg eller mjölk
Pärlsocker, hackade nötter eller mandelspån
Så här gör du.
Smula ner jästen i en skål. Häll i socker och vatten och rör runt tills jästen är flytande.
Smula ner smöret i mjölet och tillsätt sedan jästen och äggen, älta degen. Degen ska lätt kunna kavlas ut, så om den är för fett tillsätts lite extra mjöl.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i två lika stora bitar och kavla ut vardera del till en rektangel. Skär ut fyrkanter (8-10 cm) och lägg lite fyllning på varje fyrkant. Samla ihop degen runt fyllningen.
Lägg bullarna på en plåt med skarven nedåt och låt de jäsa i 45 min.
Pensla bullarna med kaffe, mjölk eller ägg och strö pärlsocker, nötter eller mandelspån på toppen.
Grädda bullarna i 10-15 min, 200 grader.
Smula ner smöret i mjölet och tillsätt sedan jästen och äggen, älta degen. Degen ska lätt kunna kavlas ut, så om den är för fett tillsätts lite extra mjöl.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i två lika stora bitar och kavla ut vardera del till en rektangel. Skär ut fyrkanter (8-10 cm) och lägg lite fyllning på varje fyrkant. Samla ihop degen runt fyllningen.
Lägg bullarna på en plåt med skarven nedåt och låt de jäsa i 45 min.
Pensla bullarna med kaffe, mjölk eller ägg och strö pärlsocker, nötter eller mandelspån på toppen.
Grädda bullarna i 10-15 min, 200 grader.
Kommentarer
Trackback