RABARBER
Kombinationen av syrliga rabarber, knastriga mandlar och fetaost är underbar. Passar som tillbehör till de flesta.
KOKKENS RABABERSALLAD.
Set här behöver du.
50 g mandlar
3 rabarber
100 g rörsocker
100 g blandad sallad
1 rödlök
50 g fetaost
Timjan
3 rabarber
100 g rörsocker
100 g blandad sallad
1 rödlök
50 g fetaost
Timjan
Så här gör du.
Rosta mandlarna i en torr stekpanna till de börjar få färg. Låt dem svalna.
Skölj rabarbern och skär bort toppen och botten. Skär rabarberstjälken i mindre bitar och lägg dem i en gryta tillsammans med rörsocker. Värm upp och låt sjuda på svag värme tills sockret smält och rabarberbitarna börjar mjukna (de får inte bli för mjuka).
Strimla rödlöken i tunna skivor och hacka mandlarna.
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Salladen passar utmärkt som tillbehör till de flesta rätter.
Skölj rabarbern och skär bort toppen och botten. Skär rabarberstjälken i mindre bitar och lägg dem i en gryta tillsammans med rörsocker. Värm upp och låt sjuda på svag värme tills sockret smält och rabarberbitarna börjar mjukna (de får inte bli för mjuka).
Strimla rödlöken i tunna skivor och hacka mandlarna.
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Salladen passar utmärkt som tillbehör till de flesta rätter.
Kommentarer
Trackback