PAJDAX
Välsmakande baconpaj omtyckt av gammal som ung. Servera med en frisk grönsallad.
KOKKENS
![](https://cdn3.cdnme.se/856386/8-3/17_559211b79606ee639edfc895.jpg)
Det här behöver du.
150 gram bacontärningar
1 pajbotten (köp färdig eller gör en själv)
1 stor lök
3 purjolökar
3 ägg
1,5 dl mjölk
6 msk crème fraiche
Salt och peppar
1 pajbotten (köp färdig eller gör en själv)
1 stor lök
3 purjolökar
3 ägg
1,5 dl mjölk
6 msk crème fraiche
Salt och peppar
Så här gör du.
Stek bacontärningarna i en stekpanna tills de är gyllenbruna och lägg dem sedan på en tallrik med hushållspapper.
Lägg pajbottnen i en pajform. Hacka lök och purjolök, fördela över pajbottnen. Vispa ägg, mjölk, crème fraiche, salt och peppar. Häll ner äggblandningen i pajformen och strö bacontärningarna på toppen.
Ställ in pajen på 220 grader i ca 45 min.
Lägg pajbottnen i en pajform. Hacka lök och purjolök, fördela över pajbottnen. Vispa ägg, mjölk, crème fraiche, salt och peppar. Häll ner äggblandningen i pajformen och strö bacontärningarna på toppen.
Ställ in pajen på 220 grader i ca 45 min.
Kommentarer
Trackback