MARINERAT
Saftig och välsmakande marinerad fläskfilé. Bra rätt när du ska ha folk på middag eller då du känner för att unna dig något extra gott.
KOKKENS MARINERAD FLÄSKFILE´.
![](https://cdn3.cdnme.se/856386/8-3/16_5590de542a6b225f90e932a0.jpg)
Det här behöver du.
1 fläskfilé
½ kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
2 dl soltorkade tomater
3 msk olivolja
2 dl rödvin
Salt och peppar
½ kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
2 dl soltorkade tomater
3 msk olivolja
2 dl rödvin
Salt och peppar
Så här gör du..
Mixa basilika, vitlök, soltorkade tomater, olja och rödvin. Smaka av marinaden med salt och peppar.
Skär bort fett och senor från köttet. Lägg köttet i en påse och häll i marinaden. Stäng igen påsen och låt ligga minst 1 timme innan tillagning.
Häll ner marinaden och köttet i en ugnsfast form och låt köttet rinna av lite. Ta upp köttet och stek det på alla sidor i en stekpanna. Lägg tillbaka köttet i formen och vänd det i marinaden. Stek i ugnen på 200 grader i 20-25 min. Ta ut köttet och låt det vila några minuter innan servering.
Skär bort fett och senor från köttet. Lägg köttet i en påse och häll i marinaden. Stäng igen påsen och låt ligga minst 1 timme innan tillagning.
Häll ner marinaden och köttet i en ugnsfast form och låt köttet rinna av lite. Ta upp köttet och stek det på alla sidor i en stekpanna. Lägg tillbaka köttet i formen och vänd det i marinaden. Stek i ugnen på 200 grader i 20-25 min. Ta ut köttet och låt det vila några minuter innan servering.
Kommentarer
Trackback