GRILLAT 2
Club Stek
4 skivor clubstek
salt
nymalen svartpeppar
Örtigt vitlökssmör
1 hel vitlök
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
150 g smör
4 msk färsk finhackad dragon
4 msk färsk finhackad persilja
Tryffelsmör
4 port
150 g smör
3 msk olivolja
3 tsk tryffelolja
salt
nymalen svartpeppar
Hett harrisasmör
4 port
150 g smör
3 msk olivolja
1 msk harrisa
2 klyftor vitlök
salt
nymalen svartpeppar
Kryddsmör med italienska smaker
4 port
150 g smör
3 msk olivolja
2 msk hackad basilika
2 tsk sardellkräm
4 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
salt
nymalen svartpeppar
Så här gör du.
Club Stek
Snitta clubstekarna, krydda med salt och peppar och grilla det rött, rosa eller genomstekt är helt upp till dig.
Örtigt vitlökssmör
Dela vitlöken i två delar tvärsöver klyftorna. Placera på en bit folie och ringla över olivolja, salt och peppar. Vi ihop noga och lägg på grillen tills klyftorna är helt mjuka. Låt den färdiggrillade vitlöken svalna och pressa sedan ut klyftorna och blanda med det rumsvarma smöret och de hackade örterna. Vill du kan du byta ut örterna mot en bit St Agur ost!
Tryffelsmör
Vispa smör tillsammans med olja, salt och peppar. Lägg på bakplåtspapper och forma till en korv. Lägg in kylen för att stelna. Tips! Får du tag på färsktryffel så riv ner i smöret och du har ett riktigt drömsmör!
Hett harrisasmör
Lägg smör, olivolja och harrisa i en skål. Pressa i vitlök. Vispa samman och smaka av med salt och peppar. Lägg på bakplåtspapper och forma till en korv. Lägg in i kylen för att stelna.
Kryddsmör med italienska smaker
Lägg smör, olivolja, basilika och sardellkräm i en skål. Hacka tomater fint och lägg i. Press i vitlök. Vispa samman och smaka av med salt och peppar. Lägg på bakplåtspapper och forma till en korv. Lägg in i kylen för att stelna.