ÄPPLEN
Denna goda och lättlagade dessert görs på äpplen - kan även göras med färdigköpt äppelmos och går då ännu snabbare att tillaga.
ÄPPELPAJ MED ÄPPELMOS.

Det här behöver du.
Äppelmos:
8-10 matäpplen
1 vaniljestång (spara vaniljfröna till grädden)
2-3 kanelstänger
3 dl vatten
Rostade havregryn:
25 g smör
3 dl havregryn
2 msk socker
¼ liter grädde
Hackad choklad
8-10 matäpplen
1 vaniljestång (spara vaniljfröna till grädden)
2-3 kanelstänger
3 dl vatten
Rostade havregryn:
25 g smör
3 dl havregryn
2 msk socker
¼ liter grädde
Hackad choklad
Så här gör du.
Äppelmos:
Skala äpplena och skär bort kärnhusen. Tärna fruktköttet och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, vaniljstången och kanelstängerna. Koka upp och låt koka tills det är som en gröt. Låt svalna. Man kan ev. använda färdigköpt äppelmos.
Rostade havregryn:
Smält smöret. Häll i havregrynen och sockret. Rosta tills grynen är gyllenbruna. Ställ åt sidan och låt svalna
Vispa grädden och rör i vaniljfröna.
Lägg äpplemosen och havregrynen i flera lager i en skål. Dekorera med vispad grädde och chokladspån.
Skala äpplena och skär bort kärnhusen. Tärna fruktköttet och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, vaniljstången och kanelstängerna. Koka upp och låt koka tills det är som en gröt. Låt svalna. Man kan ev. använda färdigköpt äppelmos.
Rostade havregryn:
Smält smöret. Häll i havregrynen och sockret. Rosta tills grynen är gyllenbruna. Ställ åt sidan och låt svalna
Vispa grädden och rör i vaniljfröna.
Lägg äpplemosen och havregrynen i flera lager i en skål. Dekorera med vispad grädde och chokladspån.
Kommentarer
Trackback