LAX
Vår folkkära lax i en snitt som du snabbt svänger ihop till fördrinken! Med varmrökt lax får den en god och rund smak.
Välj antingen gräslök eller rödlök till topping, med den gröna gräslöken bli snitten lite mildare i smaken.
Välj antingen gräslök eller rödlök till topping, med den gröna gräslöken bli snitten lite mildare i smaken.
KOKKENS LAXSNITTAR.

Det här behöver du.
Cirka 24 små snittar
6-8 skivor danskt rågbröd eller kavring
1,5 dl crème fraiche
1 dl färskost
6-8 skivor danskt rågbröd eller kavring
1,5 dl crème fraiche
1 dl färskost
2 kokta ägg, hackade
ca 250 g varmrökt lax
1 krm vitpeppar
1 knippe gräslök, hackad
ev rödlök, hackad
ca 250 g varmrökt lax
1 krm vitpeppar
1 knippe gräslök, hackad
ev rödlök, hackad
Så här gör du.
Koka äggen ca 9 min (om du lägger i dem från det att vattnet börjat koka). Låt svalna. Hacka ägget.
Rör ihop alla ingredienser utom gräslöken, till en röra. Smaka av om det behövs salt beroende på hur salt den varmrökta laxen är.
Skär brödet i önskad form, trekanter, fyrkanter eller ta ut rundlar med ett glas. (Delar man en rågbröds- eller kavringsskiva i 4 snittar, räcker röran till ca 24 små snittar).
Lägg laxröran i en spritspåse med stor öppning (eller i en plastpåse och klipp hål i hörnet). Spritsa ut en klick laxröra på varje brödbit. Strössla över hackad gräslök och/eller rödlök.
Rör ihop alla ingredienser utom gräslöken, till en röra. Smaka av om det behövs salt beroende på hur salt den varmrökta laxen är.
Skär brödet i önskad form, trekanter, fyrkanter eller ta ut rundlar med ett glas. (Delar man en rågbröds- eller kavringsskiva i 4 snittar, räcker röran till ca 24 små snittar).
Lägg laxröran i en spritspåse med stor öppning (eller i en plastpåse och klipp hål i hörnet). Spritsa ut en klick laxröra på varje brödbit. Strössla över hackad gräslök och/eller rödlök.
Så här serverar du.
Servera snittarna på ett stort fat och dekorera gärna med citronklyftor.
Kommentarer
Trackback