MUFFINS
Dessa underbara marsipanmuffins blir spröda på utsidan och mjuka och saftiga på insidan då de svalnar.
MARSIPANMUFFINS
![Marsipanmuffins](http://www.webbkokbok.se/bilder/901/152x76.jpg)
Det här behöver du.
250 gram smör eller margarin
250 gram marsipan
8 äggvitor
250 gram florsocker
1 vaniljstång
150 gram vetemjöl
150 gram choklad eller nougat.
250 gram marsipan
8 äggvitor
250 gram florsocker
1 vaniljstång
150 gram vetemjöl
150 gram choklad eller nougat.
Så här gör du.
1. Smält smöret/margarinet på svag värme i en gryta.
2. Rör samman marsipan och äggvitor ordentligt. Riv marsipanen först så blir det lättare.
3. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dessa med florsockret. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret och rör ordentligt.
4. Rör ner marsipanblandningen i smörblandningen och blanda väl. Ställ så degen till kylning i ca 1 timme.
5. Hacka chokladen.
6. Fyll muffinsformarna till hälften med deg och lägg hackad choklad i. Fyll därefter formarna med ytterliggare lite deg, så de nästan är fulla.
7. Baka muffinsen på 200 grader i ca 15-20 min (tills de är gyllenbruna).
2. Rör samman marsipan och äggvitor ordentligt. Riv marsipanen först så blir det lättare.
3. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dessa med florsockret. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret och rör ordentligt.
4. Rör ner marsipanblandningen i smörblandningen och blanda väl. Ställ så degen till kylning i ca 1 timme.
5. Hacka chokladen.
6. Fyll muffinsformarna till hälften med deg och lägg hackad choklad i. Fyll därefter formarna med ytterliggare lite deg, så de nästan är fulla.
7. Baka muffinsen på 200 grader i ca 15-20 min (tills de är gyllenbruna).
Kommentarer
Trackback