NYTTIGT
Dessa nyttiga bullar är helt klart värda att prova. De smakar himmelskt. Du väljer själv om du vill ha äpple, päron eller morötter i, frukten/grönsakerna gör brödet riktigt saftigt.
KOKKENS GOA BULLAR

Det här behöver du.
50g jäst
5 dl fingervarmt vatten
½ dl ekologisk olivolja
1 msk ekologisk honung
75g solrosfrön
1 tsk salt
150g havregryn
2 ekologiska morötter eller röda äpplen eller päron
150g ekologisk fullkornsspeltmjöl eller annat grovt mjöl
Ca. 450g ekologisk vetemjöl
Ekologisk mjölk
5 dl fingervarmt vatten
½ dl ekologisk olivolja
1 msk ekologisk honung
75g solrosfrön
1 tsk salt
150g havregryn
2 ekologiska morötter eller röda äpplen eller päron
150g ekologisk fullkornsspeltmjöl eller annat grovt mjöl
Ca. 450g ekologisk vetemjöl
Ekologisk mjölk
Så här gör du.
Rör ner jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt honung, olja, salt, solroskärnor och havregryn och rör om. Tillsätt den rårivna frukten/grönsakerna och mjölet. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa till dubbel storlek, dvs. ca 30 minuter. Forma degen till bullar och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med mjölk och grädda dem 15-20 minuter i 200 grader.
Kommentarer
Trackback