BULLAR
Jag vet att det inte är kanelbullens dag, men goda är de. Klassiska och saftiga kanelbullar med en fyllning av smör, socker och kanel.
KANELBULLAR

Det här behöver du.
1 ½ dl ekologisk mjölk
50g ekologiskt smör
25g jäst
¼ tsk salt
1 msk ekologiskt socker
ca 5 dl ekologiskt mjöl
Fyllning:
50g ekologiskt smör
½ dl ekologiskt socker
1 msk kanel
50g ekologiskt smör
25g jäst
¼ tsk salt
1 msk ekologiskt socker
ca 5 dl ekologiskt mjöl
Fyllning:
50g ekologiskt smör
½ dl ekologiskt socker
1 msk kanel
Så här gör du.
Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt mjölken och rör sedan i jästen. Blanda i salt, socker och mjölk och rör till en jämn smet. Låt degen jäsa medan ugnen blir varm. Rör samman fyllningen. Kavala ut degen på ett mjölat bord och bre på fyllningen. Rulla sedan ihop degen till en korv och dela upp den i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 20 minuter. Pensla eventuellt med ett vispat ägg och dekorera med pärlsocker. Bakas i mitten av ugnen i ca 15 min på 200 grader.
Kommentarer
Trackback