BRÖD
Detta recept ger dig två riktigt smakliga havregrynsbröd. En del av jäsningen i detta recept görs i ugnen.
HAVREGRYNSBRÖD

Det här behöver du.
3 dl ljummet vatten
3 dl mjölk
50 g jäst
60 g olivolja
2 tsk salt
1 msk socker
250 g havregryn
750 g vetemjöl
3 dl mjölk
50 g jäst
60 g olivolja
2 tsk salt
1 msk socker
250 g havregryn
750 g vetemjöl
Så här gör du.
Rör samman vatten, mjölk och jäst. Tillsätt olivolja, salt, socker, havregryn och vetemjöl och blanda degen väl. Låt degen stå ca 30 minuter och forma därefter degen till 2 bröd. Pensla bröden med mjölk och låt dem jäsa ytterligare i ugnen (50 graders värme i 10 minuter). Skruva därefter upp värmen till 200 grader och grädda bröden tills de är gyllenbruna (ca 30-35 minuter).
Kommentarer
Trackback