HAVETS SKALDJUR
Musslor i alla former är gott.

Pilgrimsmussla på endive med len ostcrème och brynt hasselnötssmör
4 portioner
Ingredienser:
4 stora pilgrimsmusslor
1 endivesalladshuvud
50 g Brillat-Savarin
1 näve skalade hasselnötter
50 g smör
1 dl crème fraiche
Citronzest från 1 citron
Dill eller persilja till garnering
Ingredienser:
4 stora pilgrimsmusslor
1 endivesalladshuvud
50 g Brillat-Savarin
1 näve skalade hasselnötter
50 g smör
1 dl crème fraiche
Citronzest från 1 citron
Dill eller persilja till garnering
Förberedelser & tillagning Dela upp endivesalladen och lägg upp fyra blad på ett fat. Grovhacka hasselnötterna.
Vispa ihop Brillat-Savarinosten och crème fraiche till en slät crème. Smaka av med lite svartpeppar. Klicka därefter i en msk av den färdigblandade crèmen i varje endiveblad.
Bryn smör och blanda i de skalade och grovhackade hasselnötterna.
Bryn pilgrimsmusslorna i en medelvarm stekpanna i neutral olja,i cirka 30-60 sekunder på varje sida tills de får fin färg.
Servering Lägg en pilgrimsmussla i varje endiveblad, droppa på det brynta hasselnötssmöret och garnera med citronzest samt dillkvistar eller persilja.
Servera genast.
Vispa ihop Brillat-Savarinosten och crème fraiche till en slät crème. Smaka av med lite svartpeppar. Klicka därefter i en msk av den färdigblandade crèmen i varje endiveblad.
Bryn smör och blanda i de skalade och grovhackade hasselnötterna.
Bryn pilgrimsmusslorna i en medelvarm stekpanna i neutral olja,i cirka 30-60 sekunder på varje sida tills de får fin färg.
Servering Lägg en pilgrimsmussla i varje endiveblad, droppa på det brynta hasselnötssmöret och garnera med citronzest samt dillkvistar eller persilja.
Servera genast.
Kommentarer
Trackback