GRILLAD FÖRSTUGEBRUNST
Mörad på bit och helst ekologisk, bättre kan det inte bli.
Hängmörad entrecôte med italienskt kryddsmör och krispig sallad
Ingredienser
Hängmörad svensk entrecôte på bit
(ca 200 g per person)
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Kryddsmör:
100 g smör
½ riven vitlöksklyfta
1,5 dl riven lagrad parmesanost
1 dl hackad persilja eller basilika
1 tsk salt
Sallad:
Krispsallad
Olivolja av god kvalitet
Parmesanost
Hängmörad svensk entrecôte på bit
(ca 200 g per person)
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Kryddsmör:
100 g smör
½ riven vitlöksklyfta
1,5 dl riven lagrad parmesanost
1 dl hackad persilja eller basilika
1 tsk salt
Sallad:
Krispsallad
Olivolja av god kvalitet
Parmesanost
Förberedelser:
Ta fram köttet i god tid så att det är rumstempererat när du börjar grilla. Gnid in salt och peppar.
Tillagning:

Ta fram köttet i god tid så att det är rumstempererat när du börjar grilla. Gnid in salt och peppar.
Tillagning:
1. Blanda smöret med övriga ingredienser i kryddsmöret och rulla ihop det i platsfolie. Förvara i kylskåp tills servering.
2. Skölj krispsalladen noggrant, droppa över olivoljan och riv en bit lagrad parmesanost över.
3. Grilla köttet på fin glöd ca 1 min på varje sida tills det fått en frestande färg. OBS! Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp det så stannar köttsaften kvar.
2. Skölj krispsalladen noggrant, droppa över olivoljan och riv en bit lagrad parmesanost över.
3. Grilla köttet på fin glöd ca 1 min på varje sida tills det fått en frestande färg. OBS! Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp det så stannar köttsaften kvar.
Servering
Servera entrecôten med en rejäl bit kryddsmör och den fräscha salladen och njut!
Kommentarer
Trackback