SALLADSLUNCH
En spännande broccolisallad med bland annat rödlök, solrosfrön och broccoli. Salladen är perfekt som tillbehör eller som en lite lättare lunch.

BROCCOLISALLAD
1 broccolihuvud
1 rödlök
1 paket tärnade bacon (ca. 150-200 gram).
1 dl russin
3 msk solrosfrön
2 msk balsamvinäger
1 rödlök
1 paket tärnade bacon (ca. 150-200 gram).
1 dl russin
3 msk solrosfrön
2 msk balsamvinäger
Tillvägagångssätt för broccolisallad:
Koka upp en gryta med vatten. Dela broccolin i små buketter. Ta bort stjälken, den ska inte användas. Koka broccolibuketterna i några få minuter, tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.
Stek bacontärningarna i en stekpanna och lägg dem sedan på ett stycke hushållspapper.
Finhacka rödlöken och blanda den med russin, solrosfrön och broccoli. Häll på balsamvinägern och strö bacontärningarna på toppen.
Kommentarer
Trackback