GOFIKA
God efterrätt eller lyxigt fika, du bestämmer.

KOKKENS APELSIN OCH DHOKLADKAKA.
150 g grovhackad choklad
150 gram socker
4 ägg
5 msk mjöl
500 g ricottaost
Rivet apelsinskal från 2 små apelsiner (undgå att få med den vita delen av skalet)
2 tsk. vaniljsocker
1 kryddmått salt
Färska eller frusna bär till dekoration
Tillvägagångssätt för apelsin- och chokladkaka:
Vispa äggvitorna och saltet så hårt att du nästan kan vända skålen upp och ner utan att äggvitan rinner ur.
Vispa i en annan skål äggulorna tillsammans med sockret. Då blandningen blivit ljus och krämig så vänds försiktigt ricottan, chokladen, mjölet, vaniljsockret och apelsinskalen ner i äggblandningen.
Till sist vänds äggvitorna försiktigt ner i smeten.
Klä en kakform med bakplåtspapper och häll i smeten.
Baka kakan i ugnen på 170 grader i ca 50 min. Dekorera till sist kakan med bär och servera med vispgrädde.
Kommentarer
Trackback