SNART HALLOWEEN
Gör min goa soppa på inkromet av den urgröpta pumpan.
KOKKENS GOA PUMPASOPPA

1 msk olja eller smör
Ca. 1 kg pumpa (vikt efter att skal och kärnor har tagits bort)
2 lök
2 msk färsk ingefära
1/2 liter hönsbuljong (ev. vatten + tärning).
1 burk kokosmjölk (ca. 3-4 dl).
1 msk curry eller currypasta
Salt och peppar
Stekt bacon
Ostkräm
1 msk olja eller smör
Ca. 1 kg pumpa (vikt efter att skal och kärnor har tagits bort)
2 lök
2 msk färsk ingefära
1/2 liter hönsbuljong (ev. vatten + tärning).
1 burk kokosmjölk (ca. 3-4 dl).
1 msk curry eller currypasta
Salt och peppar
Stekt bacon
Ostkräm
Tillvägagångssätt för pumpasoppa:
Värm upp matfettet i en gryta och stek curryn/currypastan.
Skär pumpan och löken i stora bitar och lägg ner dem i grytan.
Skala och finhacka ingefäran, lägg så ner den i grytan.
Häll i buljongen i grytan och låt koka upp. Soppan ska koka under lock i ca 20 min eller tills pumpabitarna är mjuka.
Ta grytan från plattan och mixa med en stavmixer. Ställ tillbaka grytan på plattan och häll i kokosmjölken.
Smaka av med salt och peppar.
Severa med stekt bacon och ostkräm på soppan
Kommentarer
Trackback