KRÄFTTIDER 2
KOKKENS JAMBALAYA MED RÄKOR OCH KRÄFTOR
300 g skalade räkor
300 g kräftstjärtar
1 msk matolja
1 gul lök
1 grön paprika
4 selleristjälkar
5 dl långkornigt ris
8 dl vatten
2 tsk cajun kryddblandning (se recept i föregående inlägg)
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
1 nypa salt
Ansa och tärna grönsakerna. Värm lite olja i en kastrull och fräs grönsakerna några minuter. Tillsätt cajun kryddblandning. Häll på vatten och tillsätt lagerblad, vitpepparkorn, timjan och en nypa salt. Låt koka upp och tillsätt riset. Låt koka på svag värme under lock tills riset är nästan klart. Tillsätt kräftstjärtar och räkor när några minuter återstår och låt allt bli varmt.
300 g kräftstjärtar
1 msk matolja
1 gul lök
1 grön paprika
4 selleristjälkar
5 dl långkornigt ris
8 dl vatten
2 tsk cajun kryddblandning (se recept i föregående inlägg)
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
1 nypa salt
Ansa och tärna grönsakerna. Värm lite olja i en kastrull och fräs grönsakerna några minuter. Tillsätt cajun kryddblandning. Häll på vatten och tillsätt lagerblad, vitpepparkorn, timjan och en nypa salt. Låt koka upp och tillsätt riset. Låt koka på svag värme under lock tills riset är nästan klart. Tillsätt kräftstjärtar och räkor när några minuter återstår och låt allt bli varmt.
Kommentarer
Trackback