KOKKENS GOA MAJSBRÖD
KOKKENS GOA MAJSBRÖD
50 g smör
1 ägg
½ dl strösocker
3 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl majsmjöl
½ dl majsena
1 tsk bakpulver
20 g smält smör Förvärm en bakplåt i ugnen vid 175 grader. Blanda ihop mjöl och majsen, socker och bakpulver. Värm mjölken tills den är ljummen och rör ner smör och ägg. Häll mjölkblandningen i mjölblandningen och blanda väl. Smörj bakplåten med smör och häll i smeten och fördela ut den jämt med en spatel. Grädda brödet i 175 grader i ugnen ca 25 minuter, ta sedan ut plåten och pensla ytan med smält smör. Sätt in plåten igen och grädda brödet ytterligare 15 minuter tills brödet är fast. Skär brödet i fyrkantiga bitar och servera dem varma
Kommentarer
Trackback