BAKAD POTATIS
KOKKENS BAKADE POTATIS MED TONFISKRÖRA.
Ett perfekt mellanmål för den som behöver mycket energi inför tex fotbollsträningen. Eftersom man använder micro är det här ganska enkelt.
Ingredienser:
(2 portioner)
2 bakpotatisar eller vanliga stora potatisar
Till röran:
1 burk tonfisk i vatten
½ rödlök
1 dl ruccolasallad
1 dl matlagningsyoghurt eller lätt creme fraishe
salt, svartpeppar
Stick några hål i potatisarna med en gaffel och micra på full effekt i 15-20 minuter beroende på potatisarnas storlek. Vänd efter halva tiden.
Hacka rödlöken och riv ruccolan i mindra bitar. Blanda samman tonfisk, lök, sallad och yoghurt med en gaffel. Salta och peppra.
Skär ett kryss i poatatisen när den är färdig. Pressa samman först på ena hållet och sedan på det andra så att det blir en öppning i potatisen. Lägg i och toppa med röran. Servera med sked.
Ett perfekt mellanmål för den som behöver mycket energi inför tex fotbollsträningen. Eftersom man använder micro är det här ganska enkelt.
Ingredienser:
(2 portioner)
2 bakpotatisar eller vanliga stora potatisar
Till röran:
1 burk tonfisk i vatten
½ rödlök
1 dl ruccolasallad
1 dl matlagningsyoghurt eller lätt creme fraishe
salt, svartpeppar
Stick några hål i potatisarna med en gaffel och micra på full effekt i 15-20 minuter beroende på potatisarnas storlek. Vänd efter halva tiden.
Hacka rödlöken och riv ruccolan i mindra bitar. Blanda samman tonfisk, lök, sallad och yoghurt med en gaffel. Salta och peppra.
Skär ett kryss i poatatisen när den är färdig. Pressa samman först på ena hållet och sedan på det andra så att det blir en öppning i potatisen. Lägg i och toppa med röran. Servera med sked.
Kommentarer
Trackback