SPANIEN

Gazpacho

(4 portioner)
4 färska tomater
1/4 gurka
1/2 stjälk selleri
2 skivor vitt bröd
1/2 finhackad spansk peppar
2 pressade vitläksklyftor
1 msk olivolja
200 g passerade tomater
1 dl vatten
1 msk vinäger
1/2 tsk salt

Tillbehör:
Selleristjälkar
Hackad gurka
Krutonger


Skiva selleri och gurka. Dela tomaterna. Skär bort kanterna från brödet. Finfördela tomater, gurka, selleri, bröd, pepparfrukt och vitlök i en matberedare. Tillsätt olja, passerade tomater och vatten. Kör till en finfördelad, tjock soppa. Smaka av med vinäger och salt. Tillsätt mer vatten om soppan verkar för tjock. Kyl soppan, förvara den sedan gärna i kylväska så att den håller sig riktigt kall.

Dela selleristjälkarna och finhacka gurkan och ta med separat. Servera soppan i glas eller muggar med en selleristälk i varje. Toppa soppan med hackad gurka och krutonger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0