ITALIEN
(4 portioner)
300 g pasta i valfri form
1 msk olivolja
1 dl pesto
150 g färsk spenat
3 avokado
salt och svartpeppar
2 msk rostade pinjenötskärnor
Koka pasta, spola den sedan i kallt vatten och låt rinna av. Blanda pastan med pesto, olja och spenat. Skala, dela och kärna ur avokadon, skär den i skivor och blanda ner i salladen. Smaksätt med salt och peppar, strö pinjenötskärnorna över.
(4 portioner)
8 dl kokta stora vita bönor
1 gul lök
5 dl rucolasallad
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
12 tunna skivor parmaskinka
hyvlad permesanost
Skala och skiva löken tunnt, blanda bönor, lök och ruccolasallad. Häll balsamvinäger och hälften av oljan över salladen. Salta och peppra. Blanda salladen väl. Ta med skinkan för sig. Servera salladen på tallrikar och lägg skinka på toppen, strö över permesan och droppa på lite olja.
Fruktpaket med vit choklad
(4 portioner)
1 kiwi
1 banan
1 mango
16 jordgubbar
140 g ananas i bitar
80 g vit choklad
Skala och dela frukten i bitar. Blanda fruktsalladen och dela upp den på 4 aluminiumfolieark. Hacka chokladen och strö över. Vik ihop paketen och ta med. Lägg paketen på grillen 5-10 minuter.