DAGENS SOPPA
Nu går vi till vårt grannland, där kan dom fisksoppa.
NORSK FISKSUPPE
Torskfilé | 400 g |
Morötter | 1-2 st |
Liten gul lök | 1 st |
Purjolök | 1 st |
Fiskbuljong, utspädd | 1 l |
Smör | 4 msk |
Vetemjöl | 4 msk |
Mjölk | 2 dl |
Gräddfil | 0.5 dl |
Gräslök, finhackad | 1 msk |
Gör så här:
Tärna morötterna, hacka löken grovt och skär purjolöken i ringar. Koka grönsakerna i fiskbuljongen så att de blir nästan mjuka. Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk och fiskbuljong. Häll över alla grönsakerna i soppan. Dela fisken i bitar som du lägger ner i soppan. Låt fisken sjuda i soppan tills den är genomkokt.
Vispa ner gräddfilen i soppan. Låt soppan koka upp och servera den med finhackad gräslök på toppen.
Kommentarer
Trackback