SILL TILL JULBORDET
KOKKENS LYXIGA JULSILL
1 burk 5-minuterssill i bitar (420 g)
2 kalla hårdkokta ägg
1 dl matyoghurt
1/2 dl majonnäs, gärna hemgjord
1 1/2 dl grovriven Västerbottensost
2 tsk dijonsenap
1/2–1 krm kajennpeppar
salt
1/2 dl hackad dill
Beskrivning
Låt sillen rinna av, skala äggen och skär i bitar. Blanda matyoghurt, majonnäs och
Västerbottensost.
Rör ner senap och kajennpeppar i blandningen. Smaka av med salt. Vänd ner sill och ägg.
Garnera med dill. Låt stå en stund före servering.
2 kalla hårdkokta ägg
1 dl matyoghurt
1/2 dl majonnäs, gärna hemgjord
1 1/2 dl grovriven Västerbottensost
2 tsk dijonsenap
1/2–1 krm kajennpeppar
salt
1/2 dl hackad dill
Beskrivning
Låt sillen rinna av, skala äggen och skär i bitar. Blanda matyoghurt, majonnäs och
Västerbottensost.
Rör ner senap och kajennpeppar i blandningen. Smaka av med salt. Vänd ner sill och ägg.
Garnera med dill. Låt stå en stund före servering.
Serveras med fördel på en bit tunnbröd.
Kommentarer
Trackback