PÅSKAMAT 4
Nötpanerad lax med squashtagliatelle
Ingredienser
4 port
600 g skinn- och benfri laxfilé1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör-&rapsolja
1 dl hackade hasselnötter
2 ½ dl mellangrädde
rivet skal och saft av ½ citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl riven Svecia
2–3 squash, ca 700 g
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna. Blanda grädde, citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Stek i mitten av ugnen 10–15 min. Hyvla squashen med en potatisskalare till långa tagliatellestrimlor. Lägg dem i ett durkslag och häll över kokande vatten.
Strö över riven ost och garnera med citron vid servering.
Kommentarer
Trackback