PÅSKAMAT 3
CHOKLADTÅRTA
Mustig chokladtårta med smak av kanel och kardemumma i fyllningen. Garnera chokladtårtan med något gott som passar tillfället.
Ingredienser
12 bitar
150 g Svenskt Smör från Arla2 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl apelsinjuice
Fyllning:
3 msk kakao
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
4 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm kanel
1 krm malen kardemumma
Garnering:
3 dl Arla® vispgrädde
50 g mörk choklad
marsipankycklingar
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Sikta kakaon och blanda med vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, juice och smör till äggsmeten och rör till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Ta kakan ur formen och låt kallna. Dela kakan. Sikta kakaon till fyllningen och rör ner den i kvargen tillsammans med socker och kryddor. Bred fyllningen mellan bottnarna. Vispa grädden. Täck tårtan med grädde. Hacka chokladen och strö den ovanpå. Garnera med marsipankycklingar.
Kommentarer
Trackback